תקשורת משפחתית

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

17/06/2011 | 11:08 | מאת: צביה

אנו זוג נשוי מזה כ-30 שנה בשנות ה-50 +3 בנות בגילאים 25,23,14 שנה. רמת חיים מעל הממוצע, כשביתי הגדולה לומדת כיום באיטליה, האמצעית סטודנטית והקטנה בת 14 בחטיבת ביניים. התקשורת המשפחתית לדעתילא פעם פוגעת באיכות חיי המשפחה, כשאני לוקחת את האחריות על עצמי. בין זוגי מאוד דומננטי/אסרטיבי ומוביל.ולא פעם "על פיו יקום דבר"בכל נושא... למרות שהוא מתייעץ שואל ומשתף,אני מרגישה לא פעם שמקומי קצת בצד (לפעמים זה מאוד נחמד ונוח).ודבר זה משליך לתקשורת ולהתיסות של בנותי בעיקר הקטנה - לבקשות /לשיחות ולקשר המילולי שמתבטא בזלזול וחוסר התיחסות. אני נתקלת במצבים של מריבות שתיקות ארוכות וחוסר רצון לשתף ולספר, לי במיוחד.לא פעם התפרצויות זעם מצידי גורמות למריבות ביני לבין זוגי כאשר הסיבה היא -תקשורת מילולית לקויה . ואני לוקחת את האחריות על עצמי כי פשוט תחושותי שאני לא מתקשרת מילולית או מביע את עצמי כראוי עם הסביבה המשפחתית. בקשתי, האים קיימים סדנאות לבעיה זו ואים תוכלי להמליץ. כשבשלב הראשון הטיפול הוא בי.

18/06/2011 | 15:19 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום צביה, אני לא בטוחה שהבעיה היא בך ושאת זו שבהכרח זקוקה לטיפול.יתכן שהייתם יכולים להפיק תועלת רבה מטיפול זוגי או משפחתי. מצש שני, לא פרטת הרבה, ואם בכל זאת זה נראה לך שבשלב הזה הטיפול המתאים הוא בשבילך, את בהחלט יכולה לעשות זאת. יתכן שדברים יתבהרו בהמשך בזכות טיפול שכזה. אני לא חושבת שדווקא סדנא תעזור. נשמע לי שאת יכולה להיתרם מטיפול פסיכולוגי אישי, שיחתור להבנה יותר ספציפית ושלמה של הקשיים שלך בתוך התא המשפחתי.

מנהל פורום משפחה וזוגיות