אחי ואני נמצאים בסכסוך מתמשך איך מתקדמים?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

16/01/2018 | 22:34 | מאת: ניבר

שלום, להוריי יש שני ילדים אחי ואני . מאז שאחי התחתן ויש לו ילדים (אני רווקה) יש בינינו סכסוך. אחי מסית את ההורים שלי כלפיי וגורם לכך שלא אהיה חלק מהמשפחה. אחי ואישתו גורמים להורים שלי לעשות מה שהם רוצים בעזרת שימוש בנכדים. הצעתי שנלך למומחה אחי הסכים לכך רק אחרי לחץ מצד הוריי ועמד על כך שזה יהיה טיפול פסיכולוגי . אחי שיבש את הטיפול ולא הצלחנו להתקדם לשום מקום. הפסיכולוגית מבחינתה מרוצה שהטיפול נמשך. ההורים שלנו רוצים שנחזור לטיפול אולם אני לא רואה טעם כי אחי לא משתף פעולה . האם יש דרך לגרום לאחי לשתף פעולה? האם יש דרך אחרת יותר ממוקדת שהיא לא טיפול פסיכולוגי שאפשר להשיג פיוס? תודה, ניבר

שלום מהדברים שאני מבין מהכתוב איני מוצא סיבה לטיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכולוגי גם נעשה לרוב בצורה אישית ופרטנית, יש כאן מקרה של בעיה משפחתית , בעיה שנובעת מקשר לקוי שאולי תחילתו בילדות אולי מקורו בקינאה או בנושא אחר שהביא לסכסוך. סכסוך אינו בעיה שפסיכולוג בהתמחותו ובהבנתו אמור להתנהל מולה. במקרה שכזה יש לפנות למי שעוסק ביעוץ וטיפול משפחתי למקרים שכאלה. את מוזמנת ליצור עימי קשר וגם אחיך על מנת שאם תחליטו אנסה לללמוד יותר את הרקע לנושא של כלל המשפחה לרבות ההורים ולהביא לשלום בית תודה. 0542137277

מנהל פורום משפחה וזוגיות