עזרה-מה לעשות, לא יודעת איך להתנהל מעתה עם אימי??

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

25/11/2017 | 22:07 | מאת: מיכל

יש לי שאלה: השבת נסענו להורי... אנחנו זוג עם 4 ילדים. במהלך סעודת שבת בני הגדול (10) התחיל להשתולל עם אחיו הקטן ולא הקשיב לי ולבעלי כשאמרנו לו כל מיני דברים לעשות (להחליף ספה, לבוא לשולחן...). בשלב מסויים בעלי לקח את הבן שלי וצעק עליו שיעלה למעלה ושהוא חצוף שהוא לא מקשיב להוריו. מאוחר יותר, אימי לקחה את בני לשיחה והחלה לשאול אותו האם אביו צועק עליו הרבה, מכה אותו? מציק לו? כשבני ענה שהוריו בסדר ואבא שלו לא צועק עליו באופן מיוחד אימי עשתה לו פרצוף מעין- נו... תאמר את האמת... אימי הציעה לו לבוא אליהם לשבת לבד... איך הייתם מגיבים כשהייתן שומעים שבנכם עבר כזו שיחה מאימכן- סבתא של הנכד? כאשר הערתי עם מעט כעס לאימי על התנהגותה- היא ענתה לי שהיא רצתה לדעת שהוא בסדר... אשמח לתגובותכם, מה אני אמורה לעשות עם אימי ועם בני...? תודה

שלום עיקר התגובה צריכה להיות מופנת כלפי אימך שנהגה שלא כנדרש, עליך לקיים עימה שיחה ולהבהיר לה כי עם כל הדאגה שלה יש לילד הורים שמטפלים בו ודואגים בו כנדרש והדרך שבה היא נהגה אינו אתי. בסיטואציה שכזו היא הפגינה חוסר אמון בבעלך , חתנה וגם גרמה לילד להיות במתב מביך ולא נעים בו הוא אמור לגונן על אביו. אם וכאשר יש לה רצון להפגין דאגה או לברר נושא כלשהו, עליה לעשות זאת בדרך של שיחה ופניה אליך ללא מעורבות הילדים.

מנהל פורום משפחה וזוגיות