שאלה לגבי בעלי וחמותי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

31/03/2017 | 16:04 | מאת: מוריה

שלום רב, חמותי שמתגוררת בחו"ל הודיעה לנו שהיא מגיעה לביקור בעוד כחודש ל10 ימים. יש לציין שמערכת היחסים ביננו לא מי יודע מה . אין ביננו קירבה וחיבה זו לזו. לאחרונה גם היה ביננו איזשהו אירוע שנפגעתי ממנה על דברים שאמרה לי שלא היו צריכים להיאמר על ידה . היא הודתה בטעות שלה והביעה התנצלות. בעלי מתעקש שנארח אותה לישון בביתנו ואני מתנגדת. יש לציין שאני חולת סרטן ומתחילה בקרוב טיפול חדש שיגרום לתופעות לוואי. אני גם לומדת במקביל ובדיוק בעוד חודש מתחילה תקופת המבחנים . בנוסף לזה חמותי אישה שמעשנת הרבה. אמנם לא בבית אבל הריח של הסיגריות מורגש באוויר וזה מפריע לי. אני לא מסוגלת לארח אותה . רק המחשבה מעוררת בי מתח רב ולתחושה רעה. אין בי את היכולת להתמודד עם זה ובעלי לא מבין זאת . הוא טוען שזה יכול להיות נחמד ושהוא מבקש שאעשה זאת למענו בזה שאסכים לארח את אימו. מה דעתך?

שלום ובן תמונת המצב כפי שאת מציגה אותה מחלוקת שלני חלקים: החלק הראשוני הבנוי על כל שאין כימיה בינכם ויש כעס והיסוריה פחות נעימה אל מול החלק השני שנוגע לעובדות של המלה נושא העישון והמתח שאת שרויה בו. משפט המפתח שלך מסתמן כ " אני לא מסוגלת לארח אותה , ומכאן עולה כי עיקר הבעיה היא ברמה האמוציונאלית. גם היחסים עם בעלך הם פקטור להתחשבות ולכן או שתנסי להיות " המבוגר האיראי" ובכל זאת לתת לבעלך את מימוש הרצון שחשוב לו במקום אולי למצוא את עצמך רבה איתו, או שתשוחחי עם בעלך ותבקשי ממנו כי עלרקע מחלתך ועל רקע הטיפולים להם את נידרשת כולל נושא הלימודים את מבקשת שיחתחשב בכך ויציג את הבעיה בפני אימו. אגב ציינת כי אימו התנצלה ואולי דווקא תקטפה זו והצגת מצבך האישי והיותך עושה מאמץ יוצא דופן בארוח עשוי לפתוח סוג ותקופה של יחסים טובים ובריאים יותר. חמותך לעולם תישאר אימו של בעלך ובהתעקשות שלך את מביאה את בעלך למקום לא נוח של בחירה , בין בפטיש לסדן למקום בו הוא צריך ליצור עדיפות ולגונן על כל אחת. להמשך החיים לא הייתי ממליץ לך ללכת לכיוון הזה. שיקול נוסף הוא כבון השיקול של בעלך בעצם זה שהיא אימו , אם הוא ויחסיך עימו מאוד חשובים לך אולי יש מקום לעשות זאת עבורו וכפי שאמרתי אם האם תהיה מודעת "לרצון שלך ולהקרבה" אולי הדבר יפתח ביניכם לעתיד לבוא תקופה טובה יותר. בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות