אח שלי והחבר

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

15/03/2017 | 00:06 | מאת: אביב

שלום אני ואחי שקטן ממני בקשר טוב ויומיומי. יש לו קולגה וחבר שהוא מבלה איתו מידי יום בעבודה וגם אחרי העבודה. יש להם קשר די אינטנסיבי ואפילו גרים בשכנות. מידי פעם אני הולך עם אחי למסעדה ואחי לא מרבה לדבר על חייו הפרטיים ותמיד תמיד מגיע השלב שהוא מספר על החבר ועל הכלב או על המשפחה של החבר. זה מרגיש לי אובססיבי. וחבל לי שחיי החברה של אחי סובבים סביב החבר בלבד. נמאס לי לשמוע על החבר . סיפור של כמה שנים כבר. זה כולל גם שיתוף בתמונות של החבר ובני משפחתו והכלב. וזה מעיק ונראה לי לא מתאים לגיל ולמעמד של אחי. זה גם משמעם ולא מעניין. לא יודע אם לבקש מאחי להפסיק לשתף אותי וגם כשרמזתי זה לא עוזר כי הוא מתגונן ומרגיש שאני שופט אותו או את החבר שלו. מה כדאי לעשות ?

שלום רב ראה, כל עוד הדבר לא מפריע לאחיך ,איני רואה סיבה שהדבר יפריע לך. אם נמאס לך לשמוע את הדברים שחוזרים עצמם, אתה יכול בעדינות ,מבלי לפגוע באחיך לומר לו שאתה כבר מכיר את האינפורמציה הזו ולכן מבחינתך אין צורך לחזור על זה שוב ושוב. יתכן כי בדרך שבה אתה מתנהג או מתנהל בנושטא מול אחיך יש לו תחושה שאתה שופט אותו לכן נסה להימנע מכך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות