פתרון ניתוחי לדיאסטזיס רקטי בלבד

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

26/09/2013 | 20:34 | מאת: טליה

שנה לאחר לידה שניה, קיסרי תאומים, יש לי דיאסטזיס רקטי לכל אורך הבטן ברוחב 3 אצבעות והבטן בולטת. לאחר בדיקה אצל כירורג אין עודפי עור ואין עודפי שומן אלא דיאסטזיס בלבד(ובקע טבורי קטן ללא סימפטומים). האם במצב כזה ניתן לבצע ניתוח תיקון בגישה לפרוסקופית? מה סיכויי ההצלחה? שמעתי שגם לאחר תפירת שרירי הבטן יש להם נטיה לחזור לסורם ושהשריר הדק והפגוע עשוי להינזק יותר עקב תפירה ולהתפורר...

טליה שלום, תקון הדיאסטזיס בגישה לפרוסקופית הנו בעייתי וקונטרוורסיאלי. חשוב להבין שכאשר קיים דיאסטזיס משמעותי לרוב קיים גם עודף עור במידה מסויימת ובעת הצמדת השרירים עודף עור זה יגדל. עדין, הטיפול המועדף בבעיה של דיאסטזיס הנו באמצעות ניתוח מתיחת בטן.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן