כרס עקשנית אחרי ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

15/02/2018 | 10:30 | מאת: דולב

שלום ד"ר פרידמן, אני בן 27. מאז שאני ילד הייתי מלא/שמן, עד שלפני שנה וחצי החלטתי לקחת את עצמי בידיים. בעזרת תפריט מאוד מאוזן (6 ארוחות ביום, כל אבות המזון) וספורט אירובי - הצלחתי להוריד 28 ק"ג, וה-BMI שלי ירד מ-31 ל-23. כשאני עומד, הבטן שלי נראית יחסית שטוחה, אולם עדיין יש צמיגים רכים בצדדים. כשאני יושב, פתאום ממש נוצרת לי כרס רפויה, והבטן בולטת מאוד מהמכנס - ממש "נשפכת" על חגורת המכנס ומעבר לה. אשמח לדעת אם זה משהו שיכול להיעלם מעצמו, או שאולי אני צריך להמשיך להוריד עוד כמה ק"ג, או שרק טיפול ניתוחי יכול להוות פיתרון. ואם ניתוח, אשמח לדעת איזה סוג (או אולי בכלל שיטות לא פולשניות, כמו הקפאת שומן וכדומה). תודה רבה.

שלום לך, ראשית אני מברכת אותך עך השינוי באורח החיים שבחרת לעשות ושבצעת. שנית, אני מציעה לך להבדק עי כירורג פלסטי על מנת להעריך האם מדובר בעודף עור או עודף שומן. הפתרונות הטיפוליים הנם מגוונים ועליהם להתאים לאופי הבעיה שנזהה. בהצלחה (:

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן