בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/01/2013 | 19:42 | מאת: רחל

לאור הפירסומים שכדורי שינה עלולים להזיק. ברצוני לקבל מידע לאחרונה הנני לוקחת חצי כדור בונדורמין.הבעיה אצלי התעוררויות רבות מאז ומתמיד סבלתי מנדודי שינה אבל אף פעםלא הייתי עייפה . אני ישנה רצוף שלוש שעות בלילה וואני לא יכולה לחזור לישון רק אחרי ארבע שעות אני נרדמת לזמנים קצרים עד הבוקר. מאז שאני לוקחת חצי כדור אני ישנה שלוש שעות אבל חוזרת לישון עד הבוקר . אני לא ישנה במשך היום והולכת לישון מאוחר בסביבות 12.00 בלילה. שאלתי היא האם בונדורמין שידוע שהוא יוצא מהגוף לאחר חמש שעות הוא בטוח תודה מראש רחל

אכן בכדורי שינה כמו ברוב התרופות יש פוטנציאל נזק. בעת מתן טיפול תרופתי יש לשקול את פוטנציאל הנזק של ההפרעה המטופלת כנגד פוטנציאל הנזק של הטיפול. תופעת האינסומניה ממנה את סובלת גורמת ללא ספק לנזק הן מן הפן הבריאותי והן מן הפן התפקודי ולכן מוטב לטפל באינסומניה. הברוטיזולם מוכר מזה שנים רבות כתרופה בטוחה אך יכולות להיות תופעות לוואי שונות וכן בחלק קטן מן המטופלים יכולה להופיע התמכרות הדורשת בהמשך הליך גמילה. התאמת הטיפול , תרופתי או אחר צריכה יחד עם זאת להתבצע באופן אינדיווידואלי ע"י הרופא המטפל.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות