בעיות קשות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

15/12/2012 | 03:05 | מאת: גלי

שלום רב, אני בת 33, ב-5 השנים האחרונות שמתי לב שהשינה שלי מאוד לקויה. למעשה מאז ומעולם לא הייתי כזאת שישנה שעות רבות, אך הדבר מעולם לא הפריע לי במהלך היום. עם זאת בשנים האחרונות אני רואה שהתפקוד שלי במהלך היום הוא ירוד יותר. אני לא מצליחה לישון יותר מ-5 שעות (זה מדהים אם אלך לישון ב22:00 אקום אוטומטית ב3 בבוקר) וגם במהלך 5 שעות אלו אני מתעוררת בערך כל שעתיים (אני מסוגלת לישון 8 שעות אך עם לפחות 4 יקיצות במהלך שינה כזאת). כשאני קמה בבוקר אני מרגישה רעננה אך בסביבות השעה 9:00 יש נפילה די חדה ופשוט בא לי לישון. כך קורה גם בשעה 17:00 בערך, שוב יש נפילה מאוד קשה ואני לפעמים פשוט נופלת למיטה ויכולה לישון שעתיים שלוש. גם בימים חופשיים למשל כשאני קמה קצת יותר מאוחר בבוקר (מושכת את השינה עם יקיצות רבות), אני ארגיש עייפה לאחר שעתיים אם אעשה פעילות כלשהי (אפילו סתם סיבוב קניות בחוץ). עשיתי בדיקות דם מקיפות ולא נמצאה כל בעיה. הרופאה רשמה לי כדורי אמביאן שלצערי גרמו לי לתופעות לוואי קשות ואינני לקוחת אותם יותר. מה יכולה להיות הבעיה?

הבעיה העיקרית הינה כמובן השאלה האם ניתן למצוא סיבה ליקיצות. מעבר לכך רצוי להמנע משינה ממושכת בשעות אחה"צ. ממליץ לבצע תחילה בדיקת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות