אנטיהיסטמין

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

30/11/2012 | 21:10 | מאת: ניב

שלום רב ד"ר, סובל מהפרעת שינה כמעט עשר שנים, בדיקה במעבדת שינה העלתה ממצא של דחיית פאזה, שינה שטחית וכו'. טיפלתי בעצמי בפרופיטן שאכן עזר לי מאוד להירדם ולישון שינה טובה, אבל אורך חצי-חיים של התרופה הוא 12 שעות. תוכל להמליץ לי על אנטיהיסטמין משרה שינה עם אורך חצי חיים קצר יותר? אני ישן 10 שעות בלילה בד"כ, על מנת לתפקד טוב למחרת... בתודה מראש.

במקרים של פאזאת שינה דחויה אינני ממליץ על טיפול באטיהיסטאמינים . הטיפול הנכון משלב היגיינת שינה עם טיפול מבוקר במלטונין. לקבלת הדרכה והמלצה ספציפית אנא פנה למכון השינה.

02/12/2012 | 10:53 | מאת: ניב

תודה על התגובה ד"ר. ניסיתי מלטונין בעבר, והטיפול לא השפיע עליי טוב. אנטיהיסטמין דווקא עוזר לי, הוא משרה עליי שינה ועוזר לי להיכנס למיטה בשעה סבירה. האם בכל זאת יש אנטיהיסטמין משרה שינה עם אורך חצי חיים סביר שתוכל להמליץ עליו?

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות