בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

17/10/2012 | 23:07 | מאת: אדי

אני בן 57 ומזה כ-3 שנים אני סובל מבעיות שינה משמעותיות מהן לא סבלתי קודם לכן. עד אז גם לא הייתי ישן גדול - אני רגיש לרעשים, לא יכולתי לישון עד מאוחר וקשה היה לי להרדם אחה"צ כאשר רציתי (בסופ"ש לפחות). אבל נרדמתי בלילה כמעט תמיד בקלות ובמהלך השיגרה ישנתי כ-6-7 שעות ללילה שאיפשרו לי לתפקד ללא בעיה מהלך כל היממה. עתה המצב שונה מהותית - להלן סיכום קצר של התופעות מהן אני סובל – 1.בעיות הרדמות – בד"כ בסדר אבל הרבה פעמים קשה לי להרדם. למשל אני יכול להרדם מול הטלויזיה סביב 23-24 בלילה כחצי שעה ואז כבר איני יכול להרדם. אבל אם אכנס עם ספר למיטה ואתעייף אוכל להרדם בקלות. 2. סה"כ שעות השנה ירד באמצע שבוע לסביבות 5-5:30 שעות בממוצע. הממוצע אולי לא כ"כ נורא אבל יש גם לילות (אולי פעם בשבוע) בהן אני ישן פחות מ-5 שעות, לעיתים אף 4 וזה כבר מאוד מקשה על התפקוד שלי. 3. שנתי מורכבת מ-3-6 משכים. אני מתעורר ללא כל סבה נראית לעין (כמו רעש או לחץ כלשהו). המשכים מתחילים ב-2-3 שעות ונגמרים בחצי שעה שעה. פיתחתי לי טכניקות - כשקשה לי להירדם אחרי 3-4 שעות שינה אני קורא 5-15 דק' ואז נרדם בדרך כלל. אבל גם המשכים הקצרים מספקים לי שינה טובה כולל חלומות ואם סה"כ המשכים מתקרב או עובר 6 שעות אני כבר איני עייף משך היום. 4. בעיקרון לא ידוע לי על כל דבר המעיק עלי שיכול להסביר את השינוי שחל ב-3 השנים הללו. אבל כאשר אני בחופש או בסופ"ש ואיני צריך לקום בשעה מוקדמת, אני ממשיך לישון עד מאוחר (עדיין במשכים) ויכול לישון גם 7-8 שעות, יותר ממה שהייתי ישן בתקופה הנורמלית שלי. יכול להיות שזה תוצר של טכניקות ההרגעה וההרדמות שפיתחתי. לפני כשנתיים שלוש השתתפתי בסדנת שינה. בתרגול תפסתי את העניין אך בחיים התרגילים רק צמצמו את מנת השינה שלי כך שחתכתי מייד. מייד חזרתי לישון יותר ולפחות הצלחתי בשיטת העז.. כל הסיפור נראה מוזר ולולא קרה וקורה לי לא הייתי מאמין שיכול לקרות! שאלות – 1. מה עלי לעשות? האם מעבדת שינה יכולה לגלות משהו שהוא בר טיפול? 2. כדורי שינה - בעיקרון איני מעוניין כי הבנתי שכולם בעלי אופי ממכר (בסדנת השינה נתקלתי בפגועי כדורי שינה). אבל לימים מיוחדים בהם עלי לתפקד היטב הייתי מעוניין בכדורים לשימוש ספוראדי (יום או ימים ספורים וא"כ להפסיק) שלא יגרמו לשום התמכרות. אשמח להמלצות.

1.ייתכן ובמעבדת השינה תמצא הסיבה להתעוררויות. 2. טיפול בכדורי שינה הינו אפשרי אך דורש ייעוץ אינדיווידואלי.

21/10/2012 | 19:35 | מאת: אדי

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות