דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/09/2012 | 00:35 | מאת: ענת

רציתי לברר את היעילות של התקנים דנטליים במצב של דום נשימה בשינה במצב של סטורציה של 80%, לאדם בן 76. האם הטיפול יעיל ,מתי מושגת התוצאה הרצויה, האם יש סוגים שונים ויצרנים שונים.מה יעילות ההתקן בהשואה למסיכה, והאם ניתן להגיע עם ההתקן לרמת סטורציה תקינה. במקרה הנ"ל נוסה שימוש במסיכה שלא התאפשר עקב הווצרות שטפי דם כתוצאה מלחץ האויר.האדם סובל מבעיות לב ולחץ דם.

התקן דנטלי מיוצר באופן אינדיווידואלי לאחר שנלקחות המידות. תנאי להתאמה להתקן דנטאלי הוא משנן תקין או מצב של שתלי שיניים תקינים. ההתקן מאושר לשימוש בהפרעות נשימה בשינה עד דרגה בינונית. אחוזי ההצלחה הינם סבירים אך מדובר בהתאמה אינדיוידואלית ולכן יש צורך לבצע בדיקת שינה חוזרת עם התקן הפה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות