יקיצות בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/04/2012 | 08:51 | מאת: מיכל

שלום, שמי מיכל אני בת 40 וסובלת מידי לילה מיקיצה בסביבות השעה 2:00 או 3:00 בלילה,לאחר היקיצה אני מצליחה להירדם רק כעבור שעה או שעה וחצי שבהם אני מתהפכת מצד לצד ןמכריחה את עצמי להירדם. חשוב לציין כי אני מקפידה לישון בשעה די מוקדמת בסביבות השעה 22:00.אשמח לדעת מה הסיבות וכיצד ניתן למנוע זאת. דרך אגב, אין לי בעיה להירדם אני נרדמת מאד מהר.

03/05/2012 | 12:25 | מאת: שלי

לא ממש הבנתי מהשאלה שלך אם זה משהו קבוע או שזה קורה לאחרונה, אצלי גם לאחרונה יש משהו כזה, אני מתעוררת בלילה אבל לא רק פעם אחת אלא יותר ולא משנה מה ניסיתי (להוציא אנרגיה בספורט, לשנות תזונה) לא עזר לי. אולי אם זה זמני תנסי להשתמש בכדור שינה אולי משהו כמו טונייט שלא צריך מרשם ותראי אם זה עוזר לך

יקיצה בשעות אלו יכולה לנבוע מסיבות שונות. לעיתים על רקע של מתח ולעיתים על רקע מטאבולי או פיזיולוגי. אם ההפרעה גורמת לך מתרד או עייפות משמעותית ממליץ לפנות על מנת לבצע הערכת השינה במכון השינה. לא הייתי מנסה טיפול תרופתי כל שהוא לפני סיום ההערכה.

11/05/2012 | 06:45 | מאת: תמר

רובנו מקיצים בלילה. רובנו חוזרים חזרה לישון ולא זוכרים את היקיצות. כשמתח במהלך היום מלווה את קיומנו, סביר להניח שהוא ילווה גם את השינה. רצוי, במהלך היום, לקחת פסק זמן של כמה דקות, לשבת או לשכב במקום רגוע ולחפש נקודה להתמקדות, ולהניע את אצבעות הידים בצורה איטית, קטנטנה, וקבועה. ככל שהתנועות תהיינה מצומצמות יותר, הנשימה רכה וקלה יותר - המנוחה והרגיעה יהיו טובים יותר.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות