עזרה דחופה לחייל הסובל מבעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/04/2012 | 23:22 | מאת: ניר

שלום רב, חבר טוב שלי חייל עם בעיות שינה קשות..הוא נמצא בבסיס שגם כמובן המזרן לא נוח אך גם יש הרבה רעשי רקע של מכוניות, כביש ראשי ועוד. גם בבית קשה לו יחסית לישון אך על אחת כמה וכמה בבסיס עם שמירות לילה של 2 עד 6 בבוקר קשה לו להכנס למצב של שינה סדירה. מפקדיו לא מאמינים לטענותיו וטוענים שככה זה. הוא לא ישן ימים שלמים ולא אוכל ושותה באופן סדיר. מדובר במקרה קשה ולצערי מצבו הגופני והנפשי הולך ומתדרדר. בקושי הוא מקבל הפניה לנוירולוג ואני מנסה למצוא דרך שילך לקבל חוות דעת מרופא פרטי באזרחות כיוון שמבחינתי מדובר על הצלת בריאותו ועידוד השארותו בצבא. בתקווה שמפקדיו יבינו את הבעיה הרצינית ויתנו לו את ההקלות המתבקשות לרבות ביטול שמירות הלילה וכמו כן לינה בביתו. אשמח לדעת האם מישהו נתקל במקרה דומה וכיצד ניתן להפנות חייל לרופא פרטי כיוון שהוא לא משוייך לקופת החולים בזמן שירותו. בתודה מראש לכל מי שיכול לעזור לו. ניר

לצערי בבסיסים רבים בצה"ל תנראי היגיינת השינה לקויים והמערכת עדיין לא התעוררה על מנת לטפל במצב. בעיית היגיינת השינה גורמת לבעיות הסתגלות לחיילים רבים. יחד עם זאת הבעיה קשורה בתנאי השירות ולא בבעיה רפואית לכן יתקשה ידידך לקבל הקלה כל שהיא או פרופיל רפואי על בסיס של מחלה מוגדרת כל שהיא.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות