בעיות של שינה לא עמוקה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/04/2012 | 00:23 | מאת: משה

דוקטור שלום, אתחיל את הסיפור שלי מהסוף: חברה שלי בת 26 ומאז שעברנו לגור יחד לפני חודשיים היא לא ישנה טוב או רצוף כמעט אף לילה. פעם זה כי אני "נושם בכבדות", פעם זה כי "אני דוחף אותה מתוך שינה", פעם זה כי אני "מתהפך בבקר" , כמעט כל פעם היא מתעוררת בבקר כשאני יוצא מהמיטה וכשאני פותח את הפומית של הטלפון לבדוק מה השעה בבקר - היא שומעת את זה וכל זה כשהיא ישנה עם אטמי אוזניים והמזרון הוא מזרון אורטופדי של אחת החברות המוכרות בתחום... הרבה פעמים היא ממש עייפה כבר מהבוקר ובמשך כל היום וזאת אחרי שהיא ישנה (או שלא...) בערך 9 שעות... במספר הפעמים המועט בהם היא ישנה לבד בחודשיים האחרונים היא דווקא כן ישנה טוב, כך שלהבנתי הבעיה היא שהיא ישנה שינה מאד לא עמוקה... מספר פרטי רקע: - היא אומרת שמאז ומתמיד היא ישנה בחושך מוחלט ועם חלון סגור ושכל אור קטן העיר אותה וכן מאז ומתמיד היא הייתה צריכה הרבה שעות שינה (לפחות 9) כדי לתפקד גם בתקופות בהם ישנה טוב. - לפעמים במשך היום היא מרגישה סחרחורות קלות-היא אומרת שזה היה לה מאז ומתמיד ויש את זה גם לאמא שלה. מה יכולות להיות הסיבות לכך שהשינה שלה בכלל לא עמוקה? האם יכול להיות קשר בין הסחרחורות לשינה הקלה שלה? מה ניתן לעשות? תודה מראש, משה

הבעיה איננה בעיית שינה אלא בעיה הסתגלותית לשינה בזוגיות. מומלץ לפנות יחדיו לייעוץ פסיכולוגי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות