קושי להתעורר מ"שינה כבדה"

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

20/03/2012 | 14:38 | מאת: פלונית

שלום רב השינה שלי היא שינה קלה מאוד ובנוסף לעיתים אני מתעוררת באמצע הלילה מסיבות שונות ולא נרדמת שוב עד השעות שלפנות בוקר.כאשר זה קורה, הרבה פעמים אני נופלת למעין שינה כבדה מאוד רווית חלומות כאשר אני במודעות חלקית שאני ישנה. הבעיה היא שלפעמים כשאני רוצה להתעורר אני לא מצליחה בגלל עומק השינה בה אני נמצאת. הדרך שמצאתי היא להביא את עצמי למצב התרגעות כללי וכך לאט לאט לצאת מהשינה. יש לציין שזה תמיד קורה כשאני ישנה על הגב ותמיד כשאני מתעוררת ממצב כזה אני כולי כבדה מאוד ומתקשה מאוד לפתוח את העיניים.המצב משתנה רק אם אני מצליחה להזיז את עצמי לצד. המצב הזה בו אני במודעות חלקית מצד אחד (עד כדי כך שאני שומעת מה קורה סביבי מתוך שינה) אך בשינה עמוקה מצד שני הוא מאוד מלחיץ. האם זו תופעה מוכרת? האם יש מה לעשות?

מדובר בתופעות מוכרות . מה שאת מתארת מתאים לשתי תופעות החוברות זו לזו לעיתים תכופות : האחת שיתוק שינה והשניה LUCIDE DREAMING . שתיהן אינן מסוכנות . הפתרון בד"כ הינו בהיגיינת שינה נכונה.יש להמנע משינה בשעות היום. שנת הלךילה בשעות קבועות 7-8 שעות בלילה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות