בעיות שינה - צריך עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/03/2012 | 22:41 | מאת: רובי וינטרויב

שלום ד"ר, בגיל 18 בעקבות מצב לחץ נפשי ודלקת אוזניים שהסתבכה, קיבלתי טיניטוס. לא ישנתי חודש רצוף כמעט. שלחו אותי לפסיכאטר שנתן לי טרזודיל. בלי זה לא ישנתי עד גיל 24. בגיל 24 זה הפסיק לפעול. החליפו לי לרסיטל בבוקר ולמירו בלילה. המירו עשה את העבודה של הטרזודיל מגיל 24 עד לאחרונה, כשאני בן 33 כיום. כעת המירו מפסיק להשפיע. הפסיכאטרית המליצה לקחת נוקטורנו. אף פעם לא לקחתי כדורי שינה, אלא כדורים לטיפול בחרדות ודיכאון שהרדימו אותי. היא טוענת שמירו וטרזודיל הם היחידים שמרדימים (חוץ מכדורים פסיכוטיים, ואין לי בעיה כזו). לא יודע אם זה נכון. אני מרגיש שהסתבכתי עם השינה מגיל 18, ומאז אני מכור לכדורים. אין לי שינה טבעית. כמובן שבמשך השנים ניסיתי לישון בלי כדורים, ולא הצלחתי. כעת אני לא יודע אם לעבור לכדורי שינה (שאצטרך כל החיים) או שיש אפשרות אחרת. אשמח להמלצות וחוות דעתך, מתוך ניסיונך בנושא. תודה. רובי.

הטיפול באינסומניה כרונית איננו קל . באופן עקרוני לאחר שבכל מקרה אתנ נזקק לטיפול תרופתי לעניין השינה אינני רואה סיבה שלא לנסות הטיפול בנוקטורנו או לחלופין באמביין שהינו בעל השפעה ארוכה יותר במשך הלילה.

22/03/2012 | 17:10 | מאת: יפה עמית

הצילו רוצה למות

אנא פנה בדחיפות לייעוץ פסיכיאטרי נוסף . ניתן גם דרך הצמיון בבתי החוים הממשלתיים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות