CPAP

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

09/09/2011 | 05:41 | מאת: גל

שלום ד"ר, בן 53. התחלתי להשתמש במסכת CPAP לתקופת ניסיון. המסכה של המכשיר היא מסכה לאף,מה שמצריך נשימה דרך האף כשהפה סגור. במרפאת שינה אומרים שהדרך הנכונה לנשום היא דרך האף ולא דרך הפה. הבעיה היא שהרגל רב שנים מהעבר,הוא נשימה גם דרך הפה, ואני מתקשה לנשום דרך האף לשעות שינה ארוכות. ישנם מסכות גם לאף וגם לפה ביחד,אך הם לא מומלצות. אבקש חוות דעתך המקצועית בנושא. בתודה מראש.

מסיכת אף פה נועדה למי שאינו יכול לישון בפה סגור כך שהאמירה שמסיכה זו אינה מומלצת איננה נכונה . בודאי כדאי לנסות. אחרי הכל לכל מטופל צרכים משלו וההתאמה אמורה להיות אינדיווידואלית. לעיתים קיימת הפרעה בנשימה אפית עקב חסימה אפיצת הנתנת לטיפול תרופתי או כירורגי. שיפור מעבר האוויר האפי יכול אף הוא לסייע. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות