התקן דנטלי לנחירות ודום נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

11/12/2016 | 22:50 | מאת: ירמי

שלום לאלו מקרים מתאים התקן דנטלי במקרה של נחירות ודום נשימה בשינה? באלו מקרים זה לא מתאים, או אפילו אסור? האם זה נמצא בקופות החולים כמו מכשירי הסיפאפ? האם התקן דנטלי מתאים גם לנשימת פה (במקרה של אף סתום למשל) וגם לנשימת אף? אני מבין שזה לא דבר זול בכלל, האם יש גם התקן זמני לניסיון בשביל לראות איך האדם מסתדר והאם זה עוזר לבעיה שלו? תודה

בעקרון ההתקן מתאים להפרעה בדרגת חומרה קלה עד בינונית באנשים במשקל תקין או עם השמנת יתר קלה ובעלי משנן תקין. קיימות עוד בדיקות התאמה שונות המבוצעות ע"י הרופא המטפל. תנאי להתאמת ההתקן הנו משנן יציב ומפרקי לסת תקינים. הטיפול איננו בסל הבריאות ולכן קופות החולים אינן משתתפות. אין התקן המתאים לניסיון.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות