שלילת רשיון נהיגה בעקבות דום נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/05/2016 | 04:02 | מאת: מתעניין

האם ניתן לשלול רשיון נהיגה למי שאובחן כסובל מדום נשימה בשינה ? איך מתבצעת השלילה? איך ניתן למנוע ? האם לכל הנהגים זה רלוונטי או רק למקצועיים ? תודה

הפרעת נשימה בשינה הנה גורם סיכון לתאונת דרכים. במחקרים נמצא שהסיכון של נהגים עם הפרעת נשימה בדרגת חומרה בינונית או קשה למעורבות בתאונת דרכים הנה פי שתיים וחצי בייחס לכלל הנהגים. לאור ממצאים אלו קיימת חובת דיווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. במקרים של הפרעת נשימה בדרגה בינונית עד קשה ידרוש המכון הוכחת טיפול. הוכחת הטיפול הנה הצגת כרטיס הזיכרון של מכשיר ה C-PAP. חולים המטופלים באופן כירורגי ידרשו לבצע בדיקת שינה לביקורת לאחר הניתוח. חולה שאינו מעוניין בטיפול כל שהוא יידרש לבצע בדיקה מיוחדת הבוחנת את מידת יכולתו לשמור על ערנות. במקרים בהם קיימת הפרעת נשימה בשינה שאינה מטופלת כראוי ומוכח בבדיקה אובייקטיבית שהחולה מתקשה לשמור על ערנות רשאי המכון לנקוט בהליכים להתליית רישיון הנהיגה. המלצתי האישית: הפרעת נשימה בשינה הנה מחלה עם סיכון משמעותי ביותר להתפתחות מחלות לב וכלי דם. מחלות אלו הנן מסוכנות בפני עצמן. בנוסף הסיכון המוגבר לתאונות הדרכים כאמור. תאונות הדרכים הנגרמות עקב התנמנמויות תוך כדי נהיגה הנן קטלניות במיוחד. לכן מומלץ לבצע בדיקת השינה בכל מקרה של חשד ללא קשר לסיכוי לפגיעה ברישיון הנהיגה. מהמידע שברשותי מספר המקרים בהם הותלה רישיון נהיגה בגלל הפרעת נשימה בשינה הנו קטן ביותר.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות