עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/04/2016 | 22:31 | מאת: שירז

שלום אמא שלי אישה בת 60 כבר יותר מחצי שנה היא סובלת מבעיות שינה בכל יום. אמא שלי חייבת לישון צהריים כל יום בערך שעה אחרת היא לא מתפקדת ואז כשמגיע הלילה היא פשוט לא נרדמת. היא לוקחת 2 כדורי שינה וואבן וגם לא נרדמת. אחרי שהיא לוקחת את הכדורים הכפות רגליים שלה מתחילות לרעוד והיא אומרת שחם לה בכפות רגליים ומרגישה צורך לשים אותם בדלי עם מים קרים. רציתי לדעת מה פשר התופעה הזו של הרעידות בכפות רגליים והתחושת חום ויובש היא מרגישה אחרי שהיא לוקחת את הכדורים ולעיתים גם לפניי..?? בנוסף רציתי לדעת מה עושים למי פונים המצב מאד מדאיג אותי. חשוב לי לציין שאימי חולת פרקינסון ,נחשבת לחולה במצב קל והתחלתי של המחלה האם יש קשר בין הדברים?? בנוסף עוד שאלה אחרונה אני בת 20 ולפעמים לעיתים רחוקות כשאני מאד לחוצה ובמתח אני לוקחת כדור וואבן 1 או אפילו חצי בכדי להירגע .אני עושה את זה ללא מרשם רופא על דעת עצמי.האם זה מסוכן? תודה על העזרה וחג שמח

מחלת הפרקינסון עלולה להשפיע על השינה בדרכים שונות . חלק מן הסובלים מפרקינסון חווים הפרעה בשנת החלום העלולה לבא לידי ביטוי בחלימה חייה ותחושת חרדה או במקרים מסוימים בהופעת פעילות מוזרה מתך שינה. תופעות אלו עלולות לגרום גם לקושי בהרדמות והן מגיעות לעתים בשלבים מוקדמים של המחלה. תחושת הרעד ברגליים והחום עלולות אף הן לנבוע ממחלת הפרקינסון או מן הטיפול התרופתי. ממליץ לדון בנושא השינה עם הנוירולוג המטפל באמך בנושא הפרקינסון. הדברים ניתנים לשיפור. בעניין מנוחת הצהריים. רצוי לנסות ולהגביל את משכה ל 20-30 דקות . הדבר בד"כ מספיק על מנת להתרענן ומונע פגיעה בשנת הלילה. בעניינך: נטילת כדור שינה מידי פעם בעת הצורך אינה מהווה בעיה מיוחדת.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות