הפרעות שינה, חרדות וכדורים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

17/04/2016 | 16:06 | מאת: רון

שלום, אבי, בן 95, ניצול שואה, עצמאי פיסית וקוגנטיבית, למעט בעית הליכה שהחלה לפני מספר חודשים (בשל חולשת שריר גלוטיאוס) מה שהביא למספר נפילות ובעקבות נפילות אלו אנו עדים לירידה בולטת בתפקוד הנפשי – חרדות מנפילה חוזרת, חוסר ביטחון שלא היה קיים כלל בעבר ואפילו מזהה אצלו סימנים לדיכאון (מתגורר עם אמי שמהווה אור בחייו אך חלתה באלצהיימר). בחודשים האחרונים אבי מתקשה מאד להרדם בלילות – יתכן בשל המחשבות, החרדות, אולי זכרונות העבר, אולי הפחד מנפילה חוזרת ואולי בשל הלחץ הנובע ממצבה של אמי וכו'. נוטל שנים רבות מאד כדורי שינה אך לאחרונה, למרות כדורי השינה, השינה אינה טובה כלל וכלל, מתעורר באמצע הלילה, לא מצליח להרדם שוב לדבריו וכך שבשעות היום נוטה להירדם. נטל בעבר בונדרומין, עבר לאמביין, כרגע עבר לנוקטורנו (אימובאן) ומחכים לכדור הפלא החדש... נוטל מספר כדורים: ויפאקס (75 מג), אופמרדקס, ונורוטון, ספירונולקטין, אבדרט, קומדין, נורמלול, סימוביל (10 מ"ג), נוקטורנו או אימובאן. מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות השינה שלו? האם הסטטינים יכולים לפגוע בפעולת כדור השינה ואולי לשנות את מועד נטילתם ולא לקחת יחד עם כדור השינה לפני השינה? האם כדאי אולי להחליף את כדור הויאפקס (בבוקר) אותו נוטל מספר שנים לצורך הרגעה בכדור אחר? תודה

כפי שאתה מציין , הפרעת השינה נובעת ככל הנראה ממצבו הנפשי והדאגה המתעוררת למצבו הפיזי ולמצב אמך. ממליץ להתייעץ עם פסיכוגריאטר על מנת לשפר הטיפול נוגד החרדות שמקבל.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות