מהי הדרך הנכונה להשתמש במלטונין?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

30/03/2016 | 12:46 | מאת: רן

אשתי (77) נטלה מדי פעם כדורי מלטונין, שימוש ע"פ צורך. לאחרונה, היא קבלה חוות דעת רפואית לפיה הדרך הנכונה לשימוש שונה, יש לקחת את התרופה בצורה סדירה והמשכית. לאחר כמה שבועות שימוש יחודש מלאי המלטונין בגןף ותתברר אפקטיביות הטיפול. מהי הדרך האפקטיבית לשימוש במלטונין, שימוש לפי הצורך או שימוש. סדיר ויום-יומי?

בגופינו אין מאגר מלטונין . המלטונין נוצר החל משעות הערב ומשלים את פירוקו עד שעות הלילה המאוחרות או לפנות בוקר. ככל שאנחנו מתבגרים כמות המלטונין הנוצרת הולכת ופוחתת. תפקידו של המלטונין הנו לסנכרן את תאי הגוף ותאי המוח למצב של שינה בעת ובעונה אחת. האופן המומלץ לנטילת המלטונין הנו רציף למשך מספר שבועות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות