דום נשימתי בשינה - המלצה להתקן

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/03/2016 | 15:09 | מאת: אפי

היי, אמי בת 60 והיא סובלת כבר שנים רבות מדום נשימה בשינה. מיותר לציין שהיא מאוד סובלת מהעניין, עייפה מאוד וכו'. לפי מה שרופאים הסבירו, עומדות בפניה שתי אופציות: הראשונה היא ניתוחית והשניה שמרנית - שימוש בסי פאפ (נשך או משהו כזה לא מתאים לה). היא ניסתה סי פאפ שהיא השאילה, אך בשום אופן לא מסוגלת להרדם איתו בשל חוסר נוחות. שאלה היא אם קיים מכשיר יותר נוח וידידותי שניתן לרכוש אותו מהיכנשהו (כולל מחו"ל) שיכול להקל עליה? מודה לך מראש על התשובה. אפרת

קיימים בארץ מכשירי C-PAP רבים ושונים. התאמת ה C-PAP דורשת לעתים מאמץ מסוים כולל נסיון של מסיכות שונות , מכשירים שונים או כיוון אופן פעולה מתאים של המכשיר. הפעולות הללו מבוצעות בד"כ על ידי הטכנאים של החברות המשווקות. קיימים גם טכנאים הנותנים ייעוץ אינדיבידואלי באופן פרטי ומפיקים המלצה שאתה ניתן לפנות לחברת C-PAP לרכישת מכשיר. במקרים בהם ,לאחר תהליך ממצה, לא ניתן להסתגל למכשיר, ניתן לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באיכילוב על מנת לברר האפשרות לטיפול כירורגי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות