בעיה שיש לי בשנים האחרונות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

05/10/2014 | 11:50 | מאת: נדב

שלום, אני כבר כמה שנים סובל מהבעיה הבאה: מדי פעם יוצא לי לקום בבהלה, ובמשך כמה שניות אינני מצליח לפקוח את העיניים ולהתעורר לגמריי מהמצב הזה. אני קם בבהלה ואני מרגיש כאילו אני 80% ער אבל עדיין במשך כמה שניות אני לא מסועגל להתעורר לגמריי. אני מרגיש כאילו אני נאבק בגוף שלי, אני לא נושם היטב בכמה שניות האלה והלב שלי דופק חזק. אפילו שאני מודע לכך שאני ער כשזה קורה, עדיין כל הסימפטומים האלה מופיעים. יכול להיות שזה קשור למצב רגשי/נפשי או שזה הפרעת שינה?כ

מדובר בתופעה המכונה 'שיתוק שינה' . כמובן שלא מדובר בשיתוק אמיתי אלא בהפרדה על ציר הזמן בתהליך ההתעוררות של איזורים שונים במוח. כך נוצר מצב שההכרה חוזרת למצב עירות בעוד פעילות השרירים וב=מערכת הלב וכלע=י הדם מתעקבים מעט. פרט לתחושה הלא נעימה אין לתופעה זו משמעות כל שהיא.

15/10/2014 | 15:19 | מאת: נדב

22/03/2015 | 02:30 | מאת: קאי

איך מטפלים בזה?

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות