הירדמות ללא שליטה מספר פעמים ביום

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/08/2014 | 16:29 | מאת: עינבר

שלום רב, סבי בן 82 נרדם במהלך היום בכל מיני מצבים שונים ללא שליטתו. ההרדמות יכולה להיות גם כאשר הוא מתעורר מיד משינת הלילה. אשמח לעזרה!

כמובן שנחוץ ייעוץ אידיווידואלי על מנת להבין את כל הפרטים על המקרה הספציפי של סבך. באופן כללי במקרים רבים אנשים מבוגרים סובלים מהפרעה בתזמון השינה ושינה בלתי אחודה. אחת הסיבות הנפוצות קשורה באורח החיים. מבוגרים רבים נוטים להישאר ספונים בביתם במשך כמעט כל היום. אי החשיפה לאור השמש מצד אחד ומיעוט בפעילות גופנית מן הצד השני גורמים לשינה במקטעים קצרים במשך היממה ותחושת עייפות מתמשכת. על כך ניתן להוסיף גם נסיבות רפואיות כמו תכיפות במתן שתן ואחרות. רצוי להקפיד שאדם מבוגר יצא את ביתו אל אור השמש המלא לפחות פעמיים ביום ולשעתיים בכל פעם. אם הדבר אפשרי , רצוי לבצע הליכה מתונה או פעילות ספורטיבית אחרת בהתאם למגבלות הרפואיות אם קיימות. ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה לפני התחלת פעילות ספורטיבית גם אם מתונה. בברכה ד"ר אייל רוזנצוויג. מנהל המרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה מחלקת אאג המרכז הרפואי סוראסקי תל אביב(איכילוב)

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות