הקשר בין בשר-ביצים ושינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

02/07/2014 | 10:37 | מאת: יואב

שלום, אני סטודנט בן 28, בד"כ יש לי מחסור בברזל ופריטין, והשינה שלי לא כלכך טובה (לוקח לי זמן להרדם). אני מניח שיש קשר בין הדברים. לפני כשנה, לקחתי כדורים במשך שלושה חודשים, בהוראת המטוליגית, הברזל והפריטין עלו מאוד, אבל לא הרגשתי הבדל בשינה. לפני כחודשיים, התחלתי לאכול קציצות מהודו אדום שקניתי בשופרסל שהכנתי בעצמי. השינה השתפרה פלאים, ומאוד מהר. הייתי נרדם בקלות, ישן יותר עמוק ומרגיש יותר עירני. כל 4 קציצות הכילו ביחד 500 גרם בשר, ביצה, פירורי לחם, בצל וקצת פטרוזליה. לאחרונה שיניתי את המתכון והתחלתי להכין את הבשר עם אורז, כך שכבר אין ביצה ופירורי לחם, אבל אם אני לא טועה, הכמות בשר נשארה אותו דבר. מאז ששיניתי, השינה שלי שוב לא טובה. רציתי לשאול, מה, לדעתך היה הגורם לשיפור בשינה, האם זה היה השילוב של הבשר עם הביצה (בכל קציצה הייתה רבע ביצה)? האם יש בכלל קשר לברזל כי הכדורים העלו לי את הברזל אבל לא השפיעו על השינה בתודה

ירידה ברמת הברזל ובעיקר וברמת הפריטין בדם יכולה להשפיע על השינה בדרכים שונות. מוכרת תופעה המכונה תנועו רגליים מחזוריות בשינה וידוע שבחלק מן המקרים יש קישר בינה לבין רמת פריטין נמוכה. ירידה בריכוז הברזל עלולה כמו כן לגרום לאנמיה ולהשפיע על מאזן החמצן בדם ובדרך זו לפגוע גם בתהליך השינה. בכל מקרה על מנת לאבחן ההפרעות יש צורך בבדיקת שינה . לגבי כל שאר מרכיבי המתקון אין לי מידע כל שהוא.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות