לא יודעת או מצליחה להירדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

18/03/2014 | 13:42 | מאת: ליאת

שלום רב, לצערי הרב, אני חווה שינה כפחד מלא להצליח להרדם ואכן שנים על גבי שנים אינני מצליחה להירדם כלל. כעבור ימים אני נעזרת באמצעי תרופתי לכמה שעות שינה. גם כאשר הדכאון והחרדה עברו אני נשארתי עם המחשבות שאיני יודעת כיצד נרדמים... וזה לכשעצמו מגביר שוב את ירידת המצב רוח. אני מתלבטת כיצד לטפל בנושא אחת ולתמיד (אם זה אפשרי בכלל לפתור כרוניות זו?). האם להתחיל בטיפול במלטונין או לפנות לעזרה של טיפול תרופתי מרגיע? האם שווה לנסות קודם מלטונין? מציק לי מאוד שהתרגלתי מאוד לא לישון - שכחתי כבר איך הגוף יודע להתמסר ולשקוע לשינה. ולכן יש מחשבות ועוררות בנושא. וגם במשך היום. מצבי הפיסי כבר מושפע מחסך השנה החמורה במרוצת השנים, פיתחתי דלקות שונות בעור וודאי גם כאלה שאיני רואה אותם... יש פיתרון לראש שנדפק בנושא של יכולת להירדם? תודה

החרדה מאי היכולת להרדם מהווה גורם עיקרי באי היכולת להרדם. אחת בהדרכים הטובות לטיפול הינה בשיטת ה CBTI .הטיפול ניתן ע"י פסיכולוגים\פסיכיאטרים המיומנים בנושא. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות