צעקות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

10/03/2014 | 14:26 | מאת: רונן

שלום רב, אבי בן 86 מזה זמן צועק מתוך שינה. התופעה הזו נמשכת שנים רבות, אך בשנים האחרונות החמירה מאוד ואף קרה מספר פעמים שהניף ידים בצורה מפחידה מאוד תוך כדי שינה. הוא לא מודע למה שקורה. לפני מספר שנים אובחן כסובל מדום נשימה בשינה וצריך להשתמש ב-CPAP (אף בפועל משתמש בו לעיתים רחוקות). בנוסף אבי אובחן כסובל מאלצהיימר (במצב בינוני) וממספר בעיות רפואיות אחרות. הבעיה מפריעה מאוד לאימי שאינה מצליחה לישון לילות רבים ומפחדת לישון לצידו של אבי. השאלה - מה ניתן לעשות, האם וכיצד ניתן לטפל בבעיה. תודה רבה על כל עצה.

כפי שבוודאי ידוע לך מחלת האלצהיימא הינה מחללה ניוונית של מערכת העצבים המרכזת . ככזו היא פוגעת הן ביכולות הקוגניטיביות והן בתהליך השינה . הפגיעה בשינה הינה מורכבת ובד"כ כוללת פגיעה בתזמון השינה עם שינה בפרקי זמן שונים של היממה ופגיעה בפאזת השינה עם פרוקה לפרקי שינה קצרים יותר ומרובים. שלבי השינה עצמם נפגעים אף הם. התנועתיות המוגברת אותה חווה אביך והבאה לידי ביטוי הן בתנועות גפיים והן בהשמעת קולות אף היא אופיינית ומביאה ליידי ביטוי פגיעה בפיקוד המרכזי על הרפיית השרירים תוך כדי שינה ובעיקר בשלבי שנת החלום . פגיעה זו כמו גם הפגיעה בחוש הריח יכולה להתחיל זמן רב יחסית לפני שניתן להבחין בפגיעה קוגניטיבית ברורה(אובדן זיכרון, ניתוקי קשר עם הסביבה ואחרים). לצערי לא ניתן לטפל בתופעה זו ולכן רצוי לטובת בריאותה של אמך להפריד את חדרי השינה מצד אחד ולנקוט באמצעי בטיחות בסביבת השינה של אביך - ריפוד דפנות המיטה , הרחקת גורמים בעלי פוטנציאל פגיעה מסביבת השינה ואחרים ככל הנדרש.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות