ניתוח קיצור בסיס הלשון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/10/2020 | 21:54 | מאת: לי

אובחנתי בדום נשימה בדרגה קשה כ 30 פעם בשעה בבדיקת שינה ביתית. נבדקתי עי רופא מומחה אשר המליץ לי על ניתוח קיצור של בסיס הלשון אשר התרחב וחוסם את דרכי הנשימה בלילה. שאלתי מה אחוז ההצלחה של ניתוח כזה, האם קיימים סיכונים? הבנתי שהניתוח כרוך בכאבים קשים כשבוע, האם אין אופציה אחרת מלבד סיפאפ, אני לא רוצה להיות תלויה במכשירים ופוחדת מניתוח. תודה

ההמלצה על ניתוח כזה או אחר לטיפול בהפרעת נשימה כרוכה בהליך אבחוני הכולל מספר שלבים כאשר בשלב האחרון מתבצעת בדיקה בטשטוש על מנת לאבחן את מוקדהחסימה הרלוונטיים בכל מקרה. בבדיקה זו ניתן גם להעריך באופן כללי את סיכויי ההצלחה של הניתוח שיוצע. בוודאי שבכל ניתוח קיימים סיכונים ובניתוח להקטנת בסיס הלשון באופן ספציפי מדובר בסיכון לדימום, הפרעה בבליעה , הפרעה בחוש הטעם, תחושת יובש\גוף זר בגרון ועוד מספר סיכונים . רצוי לדבר עם המנתח עצמו על סיכויי ההצלחה, מידת הסיכון והאלטרנטיבות הטיפוליות ככל שקיימות. הנתונים הנם בד,כ מאוד אנדיבידואליים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות