יקיצות מרובות וחלומות רעים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

11/08/2020 | 05:37 | מאת: אדר

שלום ד"ר, אני בת 43. נוטלת תרופות: ליתיום 600 מ"ג, סרנדה 200 מג, אריפליי 2.5 מג ואלטרוקסין 150 מג. האבחנה הרפואית שלי היא דיכאון קליני עמיד. כיום אני חיה , עובדת ומתפקדת רגיל. לצערי איכות השינה שלי ב10 שנים האחרונות ( מאז האפיזודה הדיכאונית השלישית) היא ירודה. אני מקיצה בין 3 ל4 פעמים בלילה, בד"כ עם רצון עז לעשות פיפי. אני גם מעשנת אז בד"כ יוצאת למרפסת לעשן סיגרייה. כמו כן, יש לי הרבה חלומות רעים. בזמנו, הפסיכיאטר שלי נתן לי סירקאדין שלא ממש עזר. האם יש דרך לעזור לי? ד"א, שמתי לב שאם אני ישנה בשעות הבוקר, השינה טובה יותר.

החלומות הרעים בפני עצמם אינם סיבה ליקיצות. צריך לבצע בדיקת שינה מלאה על מנת להבין את סיבת היקיצות ולטפל. מרגע שהיקיצות יפחתו גם החלומות יפסיקו להטריד אותך.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות