הפרעת שינה במעבדת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

18/06/2020 | 21:02 | מאת: רוני

סיבת הבדיקה: עייפות יומית, קשיי הירדמות ועקיצות מרובות. בבדיקה אקראית שנעשתה לי התקבלו התוצאות הבאות: הנבדק ישן בחדר השינה 4.6 שעות. נרדם תוך 30 דקות וישן ביעילות 66%. שלבי השינה כללו 21 אחוז שנת חלום ו38 שינה עמוקה. במהלך השינה נחר בעוצמה - חלש. נצפו 21 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 21 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 5 בשעה. הן לוו בירידת חמצן מ98% ל92% בסך הכל שהה 0 דקות בריווי חמצן נמוך מ90%. רישום קצב הלב בלי הפרעות. גלי מוח תקין. אירועים חריגים תנועות מרובות בשינה וגם בשנת חלום. שינה קטועה. אבחנה obstructive sleep apnea syndrome קלה מאוד. המלצות להמשך טיפול ינתנו לאחר שיחת סיכום במכון ריאות. אפשר לדעת מה זה אומר? איך הם יכולים לקבוע שיש לי הפרעת שינה אם בדקו פעם אחת? המכשירים שחיברו לי הקשו עליי להירדם. למה לא עושים לפחות 2 בדיקות בשביל לקבוע הבחנה?

הקושי שלך להרדם משתקף ביעילות השינה שהייתה נמוך יחסית אך סך הכל שעות השינה בפועל בהחלט מספקות על מנת לקבוע אבחנה. הפרעת נשימ בשינה היא תופעה פיזיקלית המתרחשת בכל לילה ולכן לילה נוסף היה יכול אולינ לתת תוצאה מעט שונה אך ללא הבדל מהותי מבחינת האבחנה עצמה. בסך הכל מדובר במקרה שלך על הפרעה קלה מאוד , על גבול התקין. אגב, לא צינת את גילך. בגילאים מבוגרים הנשימה כפי שמשתקפת מבדיקת השינה שלך נחשבת לתקינה ואלו כמובן חדשות משמחות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות