דום נשימה ובדיקת קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

31/10/2019 | 22:28 | מאת: רז

שלום אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, האם יש הגבלות או הנחיות כלשהן לגבי בדיקת קולנוסקופיה? האם הטשטוש שיש בקולונוסקופיה יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה או שזה לא משפיע כמו בשינה? ובאם יש הפסקות נשימה מתעוררים מיד כמו בשינה ונושמים או שעקב הטשטוש אין את העוררות הזו ועלולים להגיע למצוקה נשימתית? תודה רבה

בעת בדיקת קולונוסקופיה מבוצע טשטוש. פעולה זו יכולה לגרום לארועי דום נשימה כמו בשינה ואף משמעותיים יותר. מסיבה זו הבדיקה במקרים אלו מבוצעת בשרות הגסטרואנטרולוגיה בהשגחת מרדים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות