איבוד נשימה לפני ההירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/05/2019 | 09:47 | מאת: אריאלה

שלום רב, בשלושה השבועות האחרונים בניסיון להירדם אני מרגישה שאני כמו נעלמת ואין לי נשימה ואני קופצת בבהלה. התחושה היא כמו דג שהוציאו אותו מהמים ואין לו איך לנשום. זה יוצר מצב שאני פוחדת להירדם. אתמול זה קרה בצורה מבהילה ולא הצלחתי להחזיר את הנשימה, קמתי בבהלה לשטוף פנים והדופק היה על 300 בערך. בת 56. ברקע פיטורים לא מזמן והתחלה של עבודה חדשה. הייתי אצל קרדיולוג והוא שלל בעיה לבבית. אשמח להכוונה כי זה קורה המון לאחרונה. תודה

במידה ואת לא נוחרת בשינה ולא קיימים תסמינים אחרים המתאימים לדום נשימה בשינה כגון יובש פה בשינה ועייפות עם או בלי ישנוניות במשך היום אז קרוב לודאי מדובר בתופעה של דסינכרוניזציה של תהליך ההרדמות כאשר מערכת הנשימה מתנתקת מהשליטה המודעת ועוברת לעבוד באופן אוטומטי כפי שקורה כרגיל בשינה ואילו המודעות והעירנו של קליפת המוח נשמרת כמו בזמן העירות. התופעה חולפת תוך זמן קצר ואפשר להרדם. התופעה איננה מסוכנת בדרך כל שהיאץ

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות