השלמת חוסר שינה מצטבר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/04/2019 | 19:35 | מאת: דוד

שלום, בהנחה שאדם מסוים זקוק ל-8 שעות שינה מדי לילה ובמשך 7 ימים רצופים למשל, ישן 6 שעות מדי לילה. האם זה אומר שיש לו חוב של 14 שעות שינה סך הכל? כלומר, האם יצטרך להשלים 14 שעות שינה מלאות כדי לא להיות בחוב שינה? מה המחקרים והניסיון בתחום אומרים? בתודה

כידוע ,השינה הנה חלק חשוב בחיים ושעות השינה אינן בנק ממנו ניתן לשאול שעות לצרכים שונים ואחר כך להחזיר. מסיבה זו החזר שעות שינה שנגזלו איננו שעה כנגד שעה. לאחר חסך שינה,המוח משנה את דפוסי השינה. השינה העמוקה ושנת החלום עולות על חשבון השינה השטחית. זה הוא כמובן מנגנון פיצוי. הבעיה היא שבמקרים של חסך שינה כרוני עלולים להגרם נזקים בריאותיים אחרים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות