הפרשת מלטונין וסדר יום הפוך

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

22/08/2018 | 03:07 | מאת: דוד

שלום במידה ואנשים נאלצים לישון ביום ולהיות ערים בלילה באופן קבוע- בהנחה שהם ישנים מספיק ביום (למשל 8 שעות) ללא הפרעות ורעשים- האם הם יהיו עייפים בלילה בגלל הפרשת מלטונין? והאם במצב כזה יש השפעה על הפרשת מלטונין? כלומר האם הגוף ילמד להפריש את המלטונין ביום כשהאדם יושן ולא בלילה? בתודה

הפיכת שעות הפעילות והשינה באופן קבוע הנה גורם סיכון משמעותי להתפתחות מחלות כרוניות שונות , בעיקר מחלות לב וכלי דם ואף מעלה את הסיכון ללקות בגידולים שונים. מסיבה זו מומלץ שעובדי משמרות יעבדו לא יותר משתי משמרות לילה בשבוע. הזזת שעות השינה , בחלק מהמקרים מזיזה גם את תזמון ההפרשה של המלטונין אבל זה לא משפר את המצב מאחר ונוצר חוסר סנכרון בין כלל השעונים הביולוגיים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות