אם אפשר בבקשה הסבר בעניין נחרה ודום נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/07/2018 | 01:02 | מאת: יניב

שלום אם אפשר בבקשה התייחסות לדברים הללו (מתוך אתר של רופאת א.א.ג): "כאשר יש חסימה במעברי האף או במצב של משקל עודף נוצר תמט באזור הלוע התחתון כלומר הדפנות לעתים יחד עם בסיס הלשון "נשאבים פנימה" מתמוטטים פנימה לתוך צינור האויר דבר שגורם הפרעה למעבר ורטט –רעידות בזמן הנשימה, שמפיקות את קולות הנחירה" שאלתי היא: האם הכוונה שאם לאדם יש הפרעות נשימה באף עקב סטיית מחיצה ו/או קונכיות מוגדלות, זה לכשלעצמו יכול לגרום לנחירות ואף לדום נשימה בשינה? והאם גם אם מדובר בדום נשימה בינוני/חמור? המאמץ הנשימתי דרך אף כשיש חסימה גורמת לוואקום בלוע? במידה וכן, האם הטיפול במחיצה ובקונכיות המוגדלות יפתור את בעיית הדום נשימה? כנ"ל לגבי משקל עודף, האם הורדה במשקל יכולה לרפא דום נשימה בכל מצב כולל דום נשימה חמור? תודה רבה תודה רבה

בעניין נשימת האף. הסטטיסטיקה מצביעה על כך שרק ב 10 אחוזים מן הסובלים מדום נשימה בשינה, שיפור מעבר האוויר האפי יביא לשיפור בהפרעת הנשימה בשינה. ברוב המקרים אם כך לא יהיה שיפור ובאלו בהם יהיה שיפור, מדובר בשיפור קל שלא מוציא את מטופל מכלל הסיכון סיבוכים הנובעים מהפרעת הנשימה בשינה ולכן הגישה הנכונה במקרה זה היא לטפל בהפרעת הנשימה האפית רק במידה וגם במהלך היום נשימת האף קשה והמטופל מסתמך על נשימת פה במידה רבה. בכל הנוגע למשקל. זה הוא טורם עיקרי להפראעת נשימה בשינה אבל לא בלעדי. מסיבה זו רצוי להפחית המשקל ככל שהמטופל סובל מעודף משקל. בחלק מהמקרים הפחתה מהותית במשקל יכולה לשפר את הפרעת הנשימה בשינה באופן משמעותי. במקרים אחרים יתרחש שיפור חלקי ויבהיה צורך בטיפול נוסף. במקרים נוספים לא יתרחש שיפור כלל.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות