חוסר עייפות...........

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

22/06/2018 | 09:05 | מאת: מתן

שלום! לאחרונה אני סובל מחוסר עייפות. לשמחתי אני מתפקד טוב יותר בלילה בלי תחושת עייפות אך לעיתים זה מרגיש מוגזם וזאת משום שאני מנסה לשמור על שעות שינה סדירות: ללכת לישון ב1-2 ולקום ב8-9. לצערי אני מוצא את עצמי במיטה לפעמים 40 דקות מנסה להרדם ולא רק זה. השינה שלי הפכה להיות קלה יותר מה שלא היה. למשל פעם לא היה אפשר להעיר אותי והיום כמעט כל דבר מעיר אותי. אני סטודנט שלומד רוב היום מה שאמור לגרום לעייפות מקריאת ספרים רוב היום. מה אפשר לעשות כדי לחזור לעייפות נורמלית? תודה!

התופעה יכולה להיות על רקע של דריכות יתר. ממליץ להפחית בשתית קפה ומשקאות מעוררים אחרים כגון תה ,קוקולה, משקאות נרגיה למיניהם. להקפיד על פעילות ספורטיבית מתונה בשעות אחה"צ \ ערב מוקדמות. חשיפה לאור השמש בשעות הבוקר. נתן לבצע ע"י התניידות בהליכה במקום נסיעה ברכב בכל סיטואציה שמתאפשר.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות