אני נחחנק בשינה בשינה באור

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

08/05/2018 | 13:26 | מאת: ישי

יש לי תופעה כזו שכאשר אני ישן עם אור אז לפעמים אני נחנק, ומפסיק לנשום. לפעמים אני מתעורר מכך, ולפעמים אני חולם שני נחנק אבל ברור לי שבאמת אני נחנק, אבל זה קורה רק כשאני ישן באור. הייתי במעבדת שינה והכול היה בסדר (כי שם ישנים בחושך) (אין לי בעיה של נחירות או תחושת עיפות אחרי השינה). תודה

אין מדובר במחנק אמיתי אלא בתופעה אחרת. מערכות רבות בגופינו מתפקדות באופן שונה בשינה ובעירות. על המערכות עובדות בדרך כלל באופן מסונכרן ביניהן בין מצב עירות ושינה ולהפך. לעיתים חלקן יוצאות מן הסנכרון וכך נוצר מצב שההכרה עוברת למצב עירות והנשימה נותרת לזמן קצר של מספר שניות במצב שינה וכך אובדת בזמן זה תחושת השליטה על הנשימה מה שמתפרש על ידי קליפת המוח כתופעה הקשורה במחנק.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות