חוסר שינה גיל המעבר?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

07/05/2018 | 00:40 | מאת: דינה

שלום רב. שמי דינה אני בת 51 ימים שלמים ללא שינה. אני לא יודעת עם זה מגיל המעבר? או פשוט אני לוקחת כדור נגד חרדות ודכאון הרופא אמר שזה לוקח זמן עד שאהיה מאוזנת כי גם הורידו לי כדורים. אגב זה לא פסיכיאטר זה רופא משפחה בשיתוף עם פסיכיאטר בקופת חולים אבל אני לא מטופלת אצל פסיכיאטר אלא אצל רופא משפחה בקופת חולים. מאז שהוא הוריד לי ונתן לי כדור חדש אני לא ישנה שלושה ימים. רציתי לדעת את דעתך,האם זה נורמלי? האם זה טבעי. זה בגלל גיל המעבר,או באמת גם שעדין אני לא מאוזנת כמו שהרופא אמר לי? הוא לא רצה לתת לי כדור נוסף הוא אמר שזה יעבור בבוא הזמן,אבל הבעיה וגם אמרתי לרופא שאני נלחצת שאני לא ישנה יומיים שלמים בלילה,אשמח עם תוכל לייעץ לי או אולי עם אתה מסכים האם אתה יכול להפנות אותי לאתר לקרוא על חוסר שינה? שאוכל להיעזר? או שהאם תוכל לתת לי טיפ מסוים? אני בחרדה שאני לא יכולה להירדם ועם הרופא משפחה דיברתי לא עזר. אני מודה לך בגלל זה פניתי לפורום

הקושי להירדם נקרא אינסומניה. סיבות רבות לאינסומניה וביניהן קשיים הנוצרים בגיל המעבר, מצבים נפשיים ומצבים רפואיים שונים וכן טיפולים תרופתיים. הטיפול הנו אינדיווידואלי בהתאם לגורם. בכל מקרה , על מנת להמנע ממצבי חוסר שינה ממושכים , ניתן להשתמש בכדורי שינה ככלי טיפולי ראשוני. לאחר מיכן ניתן להחליף לטיפול תרופתי אחר או לטיפול התנהגותי קוגניטיבי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות