דום נשימתי בדרגת קושי גבוהה מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

05/05/2018 | 03:54 | מאת: אתי

לאחר בד' במעבדת שינה נמצא שאני סובלת מדום נשימתי בדרגה קשה . ניסיתי והתעקשתי על מכשיר הסי פאפ ללא כל הצלחה. קמה בבוקר עם הרגשה שהפנים מקווצות ומאוד עייפה ובלי אנרגיה במשך היום , רוצה רק לחזור לישון. מאוד פוגע באיכות חיים. למה ההרגשה של הפנים המקווצות? ואיך אני מטפלת בבעייה שלי?

דום נשימה בשינה בחומרה קשה הנו מצב המחייב טיפול עקב הפגיעה הנגרמת לאיכות חיים והסיכון המוגבר להופעת סיבוכים רפואיים. טיפול ב C-PAP מומלץ בד"כ אך כ 65-70% מן הנזקקים לטיפול לא מצליחים להסתגל איליו. כעשרה אחוזים מן הישנים עם המכשיר ממשיכים לסבול מעייפות וישנוניות למרות הטיפול במכשיר הנ"ל. בחלק גדול מן המקרים ניתן להתאים טיפול שמרני אחר ובחלק מן המקרים ניתן להתאים טיפול כירורגי. המרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באיכילוב הוקמה לפני ארבע שנים בדיוק למטרה זו ואת מוזמנת לפנות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות