קטטרניה לבתי בת ה - 18

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/11/2017 | 08:34 | מאת: דנית

שלום רב, לבתי בת ה - 18 יש קטטרניה. זה לא אובחן באופן מקצועי, אבל לי ברור שזה מה שיש לה. קראתי קצת חומרים באנגלית, אבל נראה שאין פתרונות זמינים לסיפור הזה. בזמן האחרון הקולות בלילה התגברו והם מעירים את בני הבית. הם גם נמשכים יותר זמן מפעם. שאלתי היא, האם סד לילה שמסייע לנחירות יכול לסייע גם במקרה הזה? האם ידוע לך על פתרונות אחרים? תודה דנית

התופעה אכן מכרת. לא ידועות הסיבות להפרעה. מנגנון הפקת הקול הוא ע"י סגירת מיתרי הקול בעת נשיפה. זה כמובן אינו דומה לנחרה שם בד"כ מדובר ברעש הנוצר מרעידה בבית הבליעה ולא ע"י מיתרי הקול. סד אינו משפיע על מיתרי הקול ולכן לא יועיל במקרה הזה. אין טיפולים המוכרים כיעילים. יש הטוענים כי תרגול נשימה יכול להועיל. טענה זו אינה מבוססת מחקרית.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות