נידודי שינה לאחר שנת צהריים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

22/10/2017 | 12:12 | מאת: דני

שלום, אני בן 38, היו שנים שישנתי צהריים, אך ב 3 שנים האחרונות זה קורה רק בשבתות (3-4 שעות כל שבת), מעולם לא הייתה לי בעיה להרדם בלילה בשניות, גם אם ישנתי 5 שעות ביום. בחודש האחרון כל מוצ"ש אני לא מצליח להרדם כמעט כלל (כנראה בגלל שבשבת אני ישן צהריים). אין לי מתחים או דאגות, השאלה האם זה תוצאה של הגיל ? או משהו אחר שמצריך בדיקה ? תודה !

שינה של מספר שעות בצהריים אכן פוגעת בד"כ ביכולת להרדם בלילה ואיננה מומלצת. במידת צורך, בהתאם לתחושת העייפות, ניתן לנוח כעשרים דקות עד חצי שעה ולא יותר. אסביר בקצרה: קיימים שני גורמים להרדמות: 1. הגורם הקשור בחילוף החומרים. במשך כל שעות העירות מצטברים באיזורים מסוימים במוח חומרים מסוימים שאינם מתפרקים כל עוד אנחנו ערים. חומרים אלו פועלים להגברת תחושת העייפות.(נקרא להם חומרים מיישנים) 2. הגורם הקשור בשעון הביולוגי. השעון הביולוגי בנוי באופן כזה שהוא פותח חלון הזדמנות להרדמות בטווח שעות מסוים , אצל רוב האנשים בטווח שעות הלילה המוקדמות. על מנת שנוכל להירדם ביעילות כמות החומרים המיישנים צריכה להיות גבוהה בזמן שחלון ההזדמנות להירדם נפתח. כמובן ששינה ממושכת אחר הצהריים מאפשרת למוח לפרק חומרים אלו ולעיתים מידת הצטברותם עד לשעות הרגילות לשינה אינה מספקת.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות