דפוס יקיצה והרדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/08/2017 | 18:39 | מאת: Embryonic

שלום רב, הנני סובל זה מספר שנים מאיכות שינה ירודה בדמות יקיצה והרדמות מספר פעמים לאורך הלילה, או יקיצה אחת ללא הרדמות לאחריה, כאשר היקיצה מלווה בחרדה בלתי מוסברת, ובתחילת היקיצה אני רדום מכדי לעשות כל תנועה ולקום. למותר לציין כי תפקודי היום-יומי נפגע משמעותית כתוצאה מכך. התופעות הללו הופיעו לראשונה כאשר טופלתי ב"למיקטל" (Lamictal) בין השנים 2012-2013 עקב הפרעת דהפרסונליזציה, שאז הן היו חמורות יותר, ועם הפסקת הטיפול כתוצאה מתופעות אלה הן התמתנו, אך מעולם לא חלפו. במקביל לטיפול, התנסיתי ללא הצלחה בשורת תרופות שינה שהיו לעתים עצמתיות מדי ולעתים חלשות מדי. לטעמי, אין הסבר אחר לתופעות. אילו פתרונות קיימים במצבי? האם מעבדת שינה תוכל לסייע? אני אובד עצות.

בדיקת שינה יכולה לאתר בחלק מן המקרים את הסיבה ליקיצה. במקרים מסוימים קימת תופעה של התקף חרדה מתוך שינה. כאן מעבדת השינה לא תוכל לסייע. במקרים אלו מומלץ לפנות לייעוץ וטיפול נוגד חרדה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות