חסימה של דרכי הנשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

20/04/2017 | 19:31 | מאת: מנחם

שלום יש תנוחות מסויימות של הראש שתורמות לחסימה של דרכי נשימה בשינה ועלולות לגרום למאמץ בנשימה, דום נשימה לילי, הגברת הנחירות? למשל אם אדם ישן כשהראש לא במנח ישר, או בתנוחה שיש לחץ על הלסת/צוואר מהכתף וכדו', האם זה גורם לכך שדרכי הנשימה שלו יהיו מוצרות יותר או שאין שום דבר חיצוני שיכול להשפיע על הצרות/חסימת דרכי הנשימה בזמן השינה? תודה

תנוחת ראש משפיעה על רוחב דרכי האוויר בבית הבליעה. כאשר המבנה הבסיסי תקין השינויים הנובעים מתנוחת הראש לא יגרמו להפרעת נשימה בשינה. במקים אחרים שינויים אלו עלולים לגרום להחמרה. בכללי; ראש מוטה לפנים מביא להצרות דרכי הנשימה ,ראש מוטה לאחור מביא להרחבה. יש כמובן לקחת בחשבון גם את הצורך לתנוחה פיזיולוגית נכונה עבור חוליות הצוואר ומן ההיבט הזה ראש מוטה לאחור עלול לגרום לנזק בחוליות הצוואר והדיסקים וכן להפריע לאיכות השינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות