האם יש קשר בין בעיות באף לבין נחירה ודום נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

01/03/2017 | 00:55 | מאת: בנימין

שלום האם בעיות באף, כמו למשל, סטיית מחיצה, קונכיות מוגדלות ומעובות, קשור לנחירות ודום נשימה בשינה? במידה וכן, איך ניתן לדעת האם מקור הבעיה הוא באף או בלוע/לשון? זה משנה גם לעניין הטיפול, כי לבעיות באף יש פתרונות, והניתוחים יותר פשוטים ויעילים מאשר בלוע. תודה רבה

להפרעה בנשימה אפית יש לעיתים תרומה שולית להתפתחות נחרה והפרעת נשימה בשינה. איתו מוקד הפקעת הנשימה בשינה מבוצע באמצעות בדיקה בשינה מושרית. בדיקה זו מבוצעת במסגרת המרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה באיכילוב. לאחר הבדיקה ניתן להתאים טיפול כירורגי להפרעת הנשימה בשינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות