טיפול הדום נשימה באמצעות לייזר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/01/2017 | 13:21 | מאת: דור

אובחנתי עם דום נשימה בדרגה בינונית. סי פאפ אינו אלטרנטיבה עבורי, אילו אפשרויות יש לי מלבד סד דנטלי?(גיל 53 מצב בריאות טוב, משקל תקין)

דום נשימה בשינה מטופל באופן שמרני באמצעות cpap או התקן דנטלי. במקרים מסוימים גם שמירת תנוחת שינה. הפחתה במשקל הנה גורם מסייע בחלק מהמקרים. הטיפול הכירורגי מיועד לאלו שאינם יכולים או אינם מעונינים בטיפול השמרני. הטיפול בחיך באמצעות לייזר איננו בדוק לא מבחינת התועלת ויתרה מכך גם לא מבחינת הנזק שהוא עלול לגרום. מסיבה זו טיפול זה אינו מוכר על ידי רשויות הבריאות השונות בארץ ובעולם כטיפול להפרעת נשימה בשינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות