מדידת סטורציה בזמן בדיקת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/12/2016 | 21:28 | מאת: רועי

.שלום האם מדידת רמת החמצן בדם באצבע מושפעת מזרימת הדם באצבע? השאלה היא לאדם שישן על הצד ומדי פעם היד נרדמת. האם הירדמות היד קשורה לזרימת הדם ביד? ואם כן, האם הפרעה באספקת הדם ליד תשפיע על מדידת הסטורציה באצבע? אם זה אכן כך, אז המדידה בשינה אינה בהכרח אובייקטיבית. תודה

הרדמות אינה נובעת משינוי בזרימת הדם אלא מלחץ על העצב המעצבב את כף היד. מדידת החמצן איננה מושפעת משינויים פיזיולוגיים בזרימת הדם. למרות זאת עדיין ייתכנו בחלק מהמדידות אי דיוקים בגלל סיבות טכניות שונות. יחד עם זאת , קביעת ארוע של הפרעת נשימה בשינה מתבססת על מדדים רבים ורמת החמצון הנה רק אחת מהם.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות