שאלה בנוגע לפטרייה בציפורניי הרגליים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

24/10/2012 | 19:31 | מאת: לי

שלום רב, יש לי פטריות בציפורניי הרגליים וכמו כן אני טיפוס מאוד מתוח וסובלת מחרדות. קראתי שיש קשר הדוק בין מתח וחרדות לבין פטרת בציפורניים כיוון שחרדות מחלישות את מערכת החיסון ואז מתפתחת פטריות בציפורניים. מצד שני אני כמעט אף פעם לא חולה בשום דבר ולכן תמיד חשבתי שמערכת החיסון שלי חזקה ומצויינת. יש לך הסבר כי זה לא מסתדר לי? תודה טל

אמנם סטרס, השינו גורם שיכול להחליש מערכת החיסון, אך פטרת בציפורניים הינו ממצא זיהומי שנרכש בהדבקה, ויכול להופיע ללא קשר למתח נפשי

מנהלי פורום פטרת הציפורניים