טיפול בterbinafine ופוריות

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

09/02/2012 | 23:26 | מאת: רוני

שלום, אני בת 31, מזה 3 שנים אני סובלת מפטריה בציפורן ברגל. לאחר בדיקה נמצא כי זו אכן פטריה. תפקודי הכבד נמצאו תקינים. שאלתי היא: במידה ואני מתכננת היריון בחצי שנה הקרובה, האם זה בסדר אם אני מתחילה עכשיו טיפול של שלושה חודשים בטרבינפין? שאלה נוספת, שמעתי כי טיפול בכדורים אלו עלולים לפגוע בפוריות, האם זה נכון? ושאלה אחרונה, לפני שנתיים החלמתי ממחלת CMV (תפקודי כבד תקינים מזה שנה). האם זה מגביר את הסיכון בשימוש כדורים אילו? תודה, רוני

10/02/2012 | 12:53 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום רוני במידה ותפקודי הכבד תקינים, ניתן לתת טיפול בכדורי טרבינפין. טיפול זה אינו פוגע בפוריות, אך אין להכנס להריון בזמן הטיפול בתרופה וחודש לאחר סיומה. בברכה דר מיכל סלומון

10/02/2012 | 23:52 | מאת: רוני

תודה על התגובה. שאלה נוספת, האם זה בסדר לקחת במקביל לטיפול עם terbinafine כדורי ברזל? אני 8 חודשים לאחר לידה ונוטלת כדורים עקב מחסור בברזל. תודה, רוני

מנהלי פורום פטרת הציפורניים